Varkenscarree met rode uien-chutney

Ingrediënten:

150 gram varkensfilet per persoon

Grove mosterd

Gehakte kruiden, selderij, peterselie,

bieslook, salie, rozemarijn, etc.etc.

 

( Bestel bij de slager vlees aan één

stuk, schoongemaakt. Deze bereiding

is eigenlijk vanaf 10 personen (1.5 kg

vlees) Na de bereiding is het vlees

prima koud te eten met chutney)

 

Werkwijze:

Doe op het stuk vlees zout en peper.

Smeer het vlees in met mosterd en druk het

stuk in de gehakte kruiden.

Besprenkel de kruiden met olie, voorkeur

kruidenolie (zie basisrecepten).

Leg het vlees in de Weber vleesmand en doe

de Weber kern temperatuur meter in het midden

van het vlees, 60ºC kern temperatuur.

Ongeveer 35 minuten.

Gril het vlees indirect en zet er een aluminium

schaaltje met wijn en kruiden onder. Besprenkel

het vlees tussendoor af en toe met wijn.

Kook de pasta kort en laat deze koud worden.

Breng de pasta op smaak met de basis kruiden

dressing (zie basisrecepten)

 

Rode uien chutney:

 

Ingredienten:

Genoeg voor 20 porties

8 rode uien in snippers of ringen

4 tenen geperste knoflook

4 eetlepels basterd suiker of rietsuiker

2 blaadjes verse laurier

2 geritste takjes tijm

2 dl rode wijn

kruidenolie

 

Werkwijze:

Verwarm de pan 5 minuten voor op een zacht pitje. Giet de olie in de pan en zweet de uien aan met de laurier, tijm, knoflook. Strooi er suiker op en blus af met de wijn.

Laat de chutney 1 uur zacht stoven. Bewaar de afgekoelde chutney in de koelkast.

Snijd het vlees in plakken en leg het op de koude aangemaakte pasta. Doe er steenkoude chutney op het vlees. Een héérlijk tussengerecht

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK