De Smoker

 

 

Dan nog even een speciaal soort barbecue: de smoker. Hierop kun je vis, vlees en gevogelte roken.

Dit is een geweldig apparaat en ik maak hiervan regelmatig gebruik. Meestal bereid ik een groot stuk vlees op de gasbarbecue en doe het daarna nog even op de smoker. Hierdoor krijg je een geweldig lekker stuk vlees met een mooie rook smaak.

Vis gaat er natuurlijk ook perfect op. Regelmatig rook ik forellen: er gaat niets boven een vers gerookte forel.

Ook hier zijn verschillende modellen in de handel, van handelbare apparaten tot grote op locomtieven lijkende gevaartes.

Ik gebruik een Weber smokey mountain cooker smoker.

Houtskool of briketten barbecue

Gasbarbecue

Elektrische barbecue

Smoker

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK