Rookijs

Maak de smoker klaar voor gebruikt, ½ starter met briketten voldoet ruimschoots.

Als de kooltjes mooi gloeien het rookhout erop en de smoker weer opbouwen.

 

 

Ingrediënten:

 

200g melk

200g slagroom

160g suiker

5 eierdooiers

rookhout voorkeur appel, kers

 

Bereiding:

 

Als de smoker goed rookt plaatsen we een aluminium schaaltje of pan (deze wordt bruin van de rook) met de melk en slagroom op het bovenrooster. Rook de massa ca. 6 minuten op een temperatuur tussen de 90°C en 110°C en haal het van de smoker.

Giet  het gerookte melk-roommengsel over in een pannetje en kook het mengsel op op een kookplaat.

Klop ondertussen de eidooiers en de suiker tot een samenhangend geheel.

Giet vervolgens het gerookte melkmengsel langzaam op de eidooiers en roer goed.

Giet nu de massa weer terug in de pan en verwarm nog heel even (tot de eidooiers gaar zijn). Als het gaar is gieten we het mengsel door een zeef en koelen het geheel af op ijswater. Nu kan het mengsel in de ijsmachine en deze doet de rest!

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK