Roken

 

 

De smoker wordt gebruikt om vlees,vis of gevogelte te roken.

 

Door gebruik te maken van hete kolen en nat hout ontstaat er een rook die aan je product een geweldige  smaak geeft. Gebruik alleen schoon hout, er zijn diverse  firma's die in  zakken kant en klaar hout leveren tbv het roken. Je kunt ook langs een fruitteler gaan die net  zijn fruitbomen aan het snoeien is.

 

Welk hout je gebruikt maakt niet zoveel uit, hoe harder het hout hoe langer het mee gaat en dus kunt gebruiken en hergebruiken. Wanneer je klaar bent met het roken en je kostbare hout is nog niet geheel op, pak het hout met een tang eruit en dompel dit in water. Op deze manier kan je het hergebruiken. Ik gebruik ook soms mos, dit heeft een heerlijke frisse bos, dennen geur. Vers mos heeft van nature veel vocht bij zich waardoor dit goed is te gebruiken op de smoker. Wil je gaan roken legt het hout minstens 1 uur voor het gebruik in water of een mengsel van whisky en water of laat je inspiratie de vrije loop.

Op de foto ben ik een groot stuk vlees aan het roken. Op de voorgrond ligt een zilverkleurig kastje, dit is verbonden met een thermometer zodat je de kerntemperatuur van het vlees kunt aflezen.

Opstarten van de BBQ

Direct en indirect grillen

Roken

Direct grillen van vlees

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK