Pizza

Pizzadeeg

 

Ingrediënten:

 

200 gram griesmeel

800 gram bloem

550 ml lauw/warm water

4 eetlepels olie

14 gram droge gist

Zout.

 

Bereidingswijze deeg:

 

Zeef het meel en zeezout op een schoon werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Meng de gedroogde gist, suiker en olijfolie door het water en laat het mengsel een paar minuten staan; schenk het vervolgens in het kuiltje. Beweeg het meel met een vork geleidelijk van de zijkant naar binnen en draai het door de vloeistof. Als het deeg samenhang gaat vertonen, meng je de rest van het meel erdoor met je – schone – handen.

Of je doet het deeg in een broodmachine of keukenmachine.

Kneed tot je een soepel, verend deeg hebt. Leg de deegbal in een grote, met meel bestoven kom, leg er een vochtige theedoek over en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume. Doe het deeg over op een met meel bestoven werkvlak en kneed het om de lucht eruit te duwen. Je kunt het nu meteen gebruiken of in plasticfolie wikkelen en in de koelkast (of vriezer) bewaren tot gebruik. Verdeel het deeg dan in 6–8 ballen.

 

Of je doet het deeg in een broodmachine of keukenmachine.

 

Pizzasaus

 

Ingrediënten:

2 teentjes knoflook

Basilicum handvol blaadjes

6 á 8 eetlepels olijfolie

3 blikjes gepelde tomaten

Zout en peper

Passefiet

 

Bereiding:

Hak de teentjes knoflook fijn en doe de olijfolie in de pan en verwarm.

Doe knoflook erbij en roer de knoflook door de olie zodat de smaken vrijkomen.

De basilicumblaadjes erbij even roeren en vervolgens de gepelde tomaten.

Zout en peper even lekker laten pruttelen en de ondertussen de tomaten fijn drukken.

Zeef deze saus door een passefiet of een andere zeef.

De gezeefde saus terug op het vuur, de smaak controleren evt zout en peper erbij.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK