Over Mij

 

 

BBQ-en doe ik erg graag en het leukste daarvan is om het met anderen te delen.

Vuurtje stoken is iets wat ik nog steeds graag doe en nee ... geen baan bij de brandweer, maar werkzaam als chemisch analist in een laboratorium.

 

Opgeleid als kok ben ik niet, maar heb wel veel workshops gevolgd de afgelopen jaren en sinds 2012 ben ik officieel Weber® Grill Master, zie de site van de Weber® Grill Academy: www.grillacademy.nl

 

De recepten die op deze site staan haal ik overal vandaan. Mijn favoriete koks zijn Reitse Spanninga en Herman den Blijker. Bij Reitse volg ik de buitenkookcursussen en op tv kijk ik graag naar Herman. Daarnaast heb ik een training gehad van Ron Blaauw, Live Cooking, speciaal voor Weber®.

 

Helaas voor de dames, BBQ is meestal mannen werk. Het is nu eenmaal een feit dat de meeste mannen achter de BBQ staan. Maar dames, daar moet verandering in komen: volg eens een workshop bij mij.

 

Voor de meesten onder ons bestaat het BBQ-en uit zoveel mogelijk vlees in zo'n kort mogelijke tijd verschroeien en je verder vol stoppen met salades, stokbrood en kant en klare sausjes. Ik denk dat deze omschrijving de meesten wel bekend in de oren klinkt. Voordat je het eerste speklapje op je bord hebt liggen, zit je al vol van stokbrood, salades en sausjes. Vervolgens lekker onderuit zakken met een pot bier in de handen en denken "goh wat is BBQ toch weer gezellig".

 

Zo'n 6 jaar geleden heb ik mijn eerste Weber® briketten BBQ gekocht en daar  zat een bon bij voor een buitenkookcursus. Vanaf dat moment heb ik geleerd om "culinair" te BBQ-en: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en dit zoveel mogelijk op de BBQ bereiden.

 

Momenteel staan er in mijn achtertuin een aantal BBQ's. Mijn voorkeur gaat uit naar Weber, zij produceren nu eenmaal kwalitatief goede producten die mij bevallen. Er zullen ongetwijfeld ook andere merken zijn die goed zijn, maar er zijn jammer genoeg nog vaak kwalitatief mindere producten te koop.

 

Hopelijk doen jullie op mijn site veel inspiratie op voor vele leuke BBQ- momenten.

 

 

 

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK