Livar-vink met atjar van groenten

Ingrediënten:


4 lapjes Livar varkensfilet van 100 gram
500 gram tartaar met een beetje vet, of mager rundergehakt
¼ prei in zeer fijne ringen
1 eetlepel gesneden bieslook

1 eetlepel gehakte peterselie
Gehaktkruiden

Peper en zout uit de molen.
1 ei
8 plakken dunne rauwe ham (Serano, Parma of Ardennerham)
50 gram bloemkool, tot zeer fijne roosjes gesneden (bijna gruis)
50 gram wortel, in zeer kleine blokjes gesneden
50 gram knolselderij, in zeer kleine blokjes
50 gram ui, in zeer fijne snippers
1 dl gezeefde piccalilly
½ dl (eigen gemaakte) mayonaise

 

 

Bereiding:

 

Zet de BBQ aan op de 50-50 manier, helft briketten, helft koude zone.

 

Meng alle fijn gesneden groenten en kook ze beetgaar in kokend water, ca. 1 minuut.

Laat de groenten koud worden en maak ze op smaak met 2 eetlepels gezeefde piccalilly. Zet de groenten koud weg in de koelkast.

 

Vermeng de andere piccalilly met gelijke delen mayonaise en bewaar deze in een knijpfles in de koelkast.

 

Maak de tartaar aan met een ei, fijn gesneden prei, gehaktkruiden en peper en zout.

Plet het Livar varkenslapje met een hakbijl tussen stevig plastic of laat het de slager doen. Doe weinig zout en peper op de filet en verdeel 50 gram tartaarvulling over het Livar varkenslapje. Rol het gehakt in het Livar varkenslapje en wikkel als laatste de rauwe ham om het stuk vlees. Je hebt nu een “blinde vink”.

 

Doe weinig olie op het hete rooster en weinig olie op de “blinde vink”.

Gril volgens de directe methode het vlees en laat het nagaren gedurende 8 à 10 minuten (met gesloten deksel en geen vuur onder het vlees, 2 gasknoppen dicht bij een Genesis, een Q op ½ vermogen zetten )

 

Verdeel de atjar over de borden, doe met de knijpfles een paar streepjes Piccalilly crème erop.

Snijdt de “blinde vink”diagonaal door en zet deze in het midden van het bord op de atjar.

Direct serveren!

 

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK