Groenten

Asperges in Parmaham

 

Ingredienten:

 

8 asperges per persoon

2 plakjes Parmaham per persoon

 

 

Werkwijze:

 

Blancheer (kort koken in kokend water) de asperges gedurende 5 minuten.

Rol de afgekoelde asperges in de parmaham en gril ze op de directe manier op de BBQ

 

 

Haricots verts met katenspek

 

Maak de haricots verts schoon, snij de voor- en achterkant eraf.

Blancheer de haricots verts ca. 2 min en koel af onder de koude kraan.

Rol de haricots verts in de katenspek en grill  3 tot 4 min op de BBQ.

 

 

Gegrilde courgette

 

Ingrediënten voor 8 personen:

 

2 grote courgettes

3 tomaten

100 gram geraspte kaas

2 dl Bertolli olijfolie

1 eetlepel groene pesto

1 teentje geperste knoflook

 

Snijdt de courgettes in schuine dikke plakken (8 plakken uit 1 courgette)

Snijdt de tomaten in plakken

Meng de olijfolie met de groene pesto

“Marineer’ gedurende 1 uur de courgette in de pesto olie

Gril op de directe wijze alle courgette plakken aan 1 kant

Leg alle plakken terug op de BBQ met het grilmotief naar boven.

Leg op elke plak een plakje tomaat en doe er een beetje geraspte kaas op.

Zet de BBQ op ½ vermogen op de indirecte manier.

Als de kaas is gesmolten is, is de groente garnituur klaar.

 

 

Gegrilde groentespiezen

 

Ingredienten:

 

2 courgettes.

1 gele paprika, zonder zaadjes in vieren.

225 gram Tahoe (kun je weg laten indien vlees/vis erbij).

4 kerstomaten.

4 kleine uien.

8 champignons.

 

Honing- mosterdmengsel:

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel dijonmosterd

1 eetlepel heldere honing

peper en zout

 

Bereiding:

 

Maak de groentes goed schoon. Snijd repen schil van de courgettes af zodat een gestreept patroon ontstaat. Snijd de courgettes in 8 dikke plakken.

Snijd de gele paprika stukken doormidden zodat 8 stukken ontstaan.

Snijd de uitgelekte Tahoe in blokjes van ca 2.5cm.

Rijg de paprika, ui, courgette, kerstomaten,Tahoe en champignons aan 4 spiesen.

Meng de olijfolie, mosterd en honing in een kommetje en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.

Bestrijk de spiesen met dit mengsel en rooster ze in ca. 8-10 minuten boven middelmatig hete kolen.

Draai de spiesen regelmatig en bestrijk ze dan met het honing-mosterdmengsel.

Serveer de spiesen meteen.

 

Je kunt hier prima variëren, door bijv aubergines te gebruiken, andere soorten paprika’s of andere stevige groentes.

 

 

Koolsalade (Coleslaw)

 

Ingredienten:

 

1.5 kg kool

3 stengels bleekselderij

1 grote ui

1 paprika

3 wortels

2 cups suiker (Turbinado als je die kan krijgen) (2 cups is ca. 400gr !!)

 

Voor de dressing:

 

1/2 Cup azijn

1/2 Cup Appel Cider azijn

1/2 Cup Olijf Olie (EVOO indien mogelijk)

1 theelepel selderij zaad

1 theelepel (kosher) zout

 

Bereiding:

 

Hak alle groente fijn en mix het met de suiker.

Meng alle ingredienten voor de dressing en breng het aan de kook. Giet het dan over het groenten mengsel, en het geheel mixen en in de koelkast zetten.

Maak het een dag vantevoren indien mogelijk, de salade word beter naarmate het langer gestaan heeft.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK