Forel in krant

Alleen gehele vis met huid komt in aanmerking voor deze

bereiding,

Het geheim van de krant is, dat de krant de gehele vis afsluit en zo blijven alle natuurlijke smaken bewaard. De vis wordt in zijn eigen vocht gegaard. Denk dus niet dat de vis naar een krant smaakt of dat je de krant kunt lezen.

Het is een gerecht wat menigeen zal doen verbazen in smaak en beleving.

Niet aarzelen….DOEN!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

1 grote verse forel

1 krant en bakpapier + bindtouw

1 stengel citroengras

2 tenen knoflook

duimgroot stuk gember

bosje koriander

 

Materiaal:

BBQ op 200°C - 220°C

 

Bereiding:

 

Ontdoe de forel van de ingewanden of laat dit doen door de visboer. De forel heel laten!

Snij de steeltjes van de korianderblaadjes en bewaar wat blaadjes voor de garnering.

Doe het citroengras, knoflook, gember en koriander in een vijzel en kneus de inhoud zodat smaken beter vrij komen.

Neem een stuk bakpapier en leg een rijtje limoenschijfjes erop.

Leg de vis erop en vul de holte met het mengsel.

Bestrooi de vis met zout en leg op de bovenkant ook schijfjes limoen.

Wikkel dit alles in krantenpapier en bind er keukentouw omheen.

Laat dit pakketje  ca. 5 minuten in water weken.

Rooster dit ca 30 minuten boven direct vuur.

Krantenpapier verbrandt helemaal, dit is niet erg.

Maak pakketje open en haal de vis eruit. Fileer desgewenst en serveer met limoen en korianderblaadjes als garnering.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK