Bearnaissesaus

Voor ca. 8 personen.

 

Ingrediënten:

 

200 gram boter

4 eidooiers

½  glas witte wijn azijn

1 glas droge witte wijn

¼ gesnipperde ui en 2 laurierblaadjes, 6 gekneusde peper korrels, 6 stengels dragon

½ bosje verse dragonblaadjes  fijn gesneden

 

Bereiding:

 

Smelt de roomboter zachtjes deze mag niet kleuren!

Kook de wijn met wijnazijn en ui en laurier in tot de helft

Verwarm de eidooiers met de wijn kruiden extract au bain marie en klop stevig tot ze luchtig

en stijf zijn.

Voeg met een straaltje de gesmolten boter toe en maak de saus op smaak met peper en zout

uit de molen.

Eventueel de saus in een (schone!) thermoskan doen om de saus warm te houden.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK