Appeltaartje uit de poffertjespan

Ingredienten:

 

300 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

200 gram koude boter

50 gram suiker

1 à 2 theelepels kaneel

Mespunt zout

1 ei losgeklopt

3 - 4 vaste zure appels

Optioneel hazelnoten en amandelspijs.

 

Bereiding:

 

Zeef bloem en basterdsuiker in een kom.

Voeg boter, zout en 3 eetlepels ei toe.

Kneed hiervan een samenhangend deeg.

Laat het deeg op een koele plaats rusten.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in kleine blokjes.

Vermeng de stukjes appel, kaneel en suiker.

Vet de poffertjespan goed in.

Rol het deeg uit tot een lap en ga elk gat in de poffertjespan vullen met een laagje deeg.

Optioneel kun je de amandelspijs op de bodem leggen.

Vul de elk gat vervolgens met het appelmengsel, evt. bestrooien met hazelnoten.

 

Zet de poffertjespan op de BBQ, en draai de pan elke 5 minuten.

In totaal staat de pan er 30 - 40 minuten op.

 

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK