Gegrilde ananas met rumboter

Ingrediënten:

1 ananas

200 gram roomboter (ongezouten)

200 gram bruine suiker

125 ml slagroom

sap van 1 limoen

4 takjes citroenmelisse

flinke scheut bruine rum

 

Ananas grillen:

 

We beginnen met het maken van de rumboter. Dit kan zelfs een dag van tevoren. Het mooiste gaat het wanneer we de boter ‘au bain marie’ bereiden; een metalen kom boven een pan met heet water.

Smelt de boter samen met de bruine suiker en voeg het limoensap toe. Schenk de slagroom erbij en blijf voorzichtig roeren. Giet nu de bruine rum erbij en proef na een minuutje roeren of er nog een druppeltje bij mag...

Draai het vuur uit en laat staan. Snij de boven- en onderkant van de ananas en verwijder de schil. Maak schuine ‘V’ snede’s in de ananas om de pitjes te verwijderen. Op deze manier blijft straks de rumboter langer op de ananas terwijl we de vrucht bedruipen én het ziet er mooi uit!

Bewaar de geschilde ananas in huishoudfolie.

 

Verwarm de BBQ tot 200 – 220 graden.

Zet de ananas in een aluminium bakje en besprenkel hem af en toe met de rumboter. Gebruik niet alle rumboter, een klein deel is er nodig bij het uitserveren.

Na 20-30 minuten is de ananas gaar.

 

Serveren:

Snijd de ananas in de lengte in smalle plakken en serveer met een bolletje vanille-ijs, overgoten met wat rumbotersaus.

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Nagerechten

Bijgerechten

Basisrecepten

info@buitenkokendoejezo.nl   |  Jeroen Aarsen  |  Liviusstraat 25  |  6135 HV  Sittard  | +31 (0)6 46 0800 19  |  KVK